30. prosinca 2008.

Poznati polufinalni parovi

U Donjem Miholjcu završena je četvrtfinalna večer i poznati su svi polufinalisti. U izvanrednoj nogometnoj večeri publika je vidjela 4 sjajne utakmice. Prvi su na teren izašli AŠ Champion i Laguna-Leonardo. U ovoj utakmici AŠ Champion je uspio parirati svega nešto više od 20 minuta, a nakon toga je postojala samo jedna ekipa i to Laguna-Leonardo koja je na kraju slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:1 uz 3 pogotka Miličevića, te po jednim Grgića, Dinjara i Domagoja Vide. Druga utakmica dana donijela je reprizu prošlogodišnjeg finala, utakmicu Autoevrope i Vatro TT Lozić. U odličnoj utakmici pobjedu je zasluženo odnijela ekipa Autoevrope rezultatom 4:2 i prava je šteta za gledatelje što su se ove ekipe susrele već u četvrtfinalu. Prvo iznenađenje večeri priredila je ekipa Graditelj Stanković izbacivši u najboljoj utakmici večeri favoriziranu ekipu MNK Saponie tijesnim rezultatom 6:5 iako je nakon prvog poluvremena sve ličilo na još jednu rutinsku pobjedu MNK Saponia budući da su vodili rezultatom 2:0 i potpuno kontrolirali igru. Ipak u drugom dijelu probudili su se igrači Graditelj Stankovića i s po dva pogotka Frljužeca, Jelića i Kolarića potpuno preokrenuli rezultat. Strijelci za MNK Saponia bili su Đanko 3, te po jedan Buljubašić i Višević. Zadnja utakmica večeri donijela je dvoboj dvije domaće ekipe u kojem su za favorite glasili ekipa Velebit osiguranja za koju su nastupali poznati donjomiholjački hakeri Ježić, Peroković, Mađarić, Korov, Vrbešić, Mušija i dr. Prije početka utakmice došlo je do prepirke između ekipa zbog spornih prijava dvojice igrača ekipe Ljekarne Marušić. Nakon prepirke ekipa Velebit osiguranja izgledala je previše nervozno što su protivnici znali kazniti i već u prvom poluvremenu zabilježili vodstvo od 2:0. U prvom poluvremenu zabljesnuo je jedan od dvojice "spornih" Danijel Stojanović koji je sa nekoliko vrlo dobrih poteza donio prednost svojoj ekipi. Drugo poluvrijeme počelo je pritiskom Velebita, no u jeku napada sijevnula je kontra Ljekarne Marušić za 3:0. Nakon toga Velebit je smanjio na 3:1 preko Perokovića, te na 3:2 preko Korova iz kaznenog udarca. Ipak u posljednje dvije minute Ljekarna se uspjela obraniti i tako osigurala prolaz u polufinale. Parovi polufinala su Autoevropa protiv Graditelja Stankovića, te Ljekarna Marušić protiv Lagune- Leonardo. Prepuna donjomiholjačka dvorana jamac je sjajne atmosfere na finalnom danu i najboljeg mogućeg završetka još jedne sportske godine. Polufinalni susreti na rasporedu su danas od 17 sati i 30 minuta, a nakon njih slijede utakmica za 3. mjesto i finale.

J.P.

29. prosinca 2008.

Tablice po skupinama i raspored završnice


Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko VII



U Donjem Miholjcu je završeno natjecanje po skupinama i poznato je svih 8 četvrtfinalista. U 6 nedjeljnih utakmica samo su dvije bile rezultatski nevažne dok su 4 utakmice direktno odlučivale o prolasku u četvrtfinale. Graditelj stanković prvi je potvrdio prvo mjesto u skupini B pobjedivši sa 8:1 ekipu MUSS. U direktnom dvoboju u skupini C ekipe Velebit osiguranja i HDZ-a odlučivale su o drugom putniku u završnicu iz ove skupine. Ranije je prolaz već osigurala ekipa Laguna-leonardo. U vrlo čvrstoj utakmici povela je ekipa Velebit osiguranja pogotkom Stefana Vrbešića (nesuđenog pojačanja Dinama). U posljednje tri minute ušlo se rezultatom 1:o, te je ekipa HDZ-a umjesto vratara uvela petog igrača u pokušaju da izjednaće i tako izbore sedmerce. Ipak izvođenje vratara pokazalo se kobnim te je Stefan Vrbešić svojim drugim pogotkom potvrdio pobjedu Velebita, a Peroković zapečatio njihovu sudbinu za konačnih 3:0. U skupini D ekipe Ljekarne marušić i AŠ Champion su odlučivale o prvom mjestu u skupini koje je na kraju pripalo ekipi AŠ Champion rezultatom 3:1 uz nova dva pogotka Marka Vincetića. U posljednjem dvoboju večeri ekipe Autoevrope i No Name Harkany su odlučivale prolasku u doigravanje u skupini A. Ova je skupina bitno poremećena diskvalifikacijom dviju ekipa zbog nedolaska u posljednjem kolu, te je u skupini ostalo samo tri ekipe. U prva dva susreta grupe MNK Saponia je remizirala oba puta pa su pred ovu utakmicu Saponia imala 2 boda dok su Autoevropa i No Name Harkany imale po bod. U vrlo dobroj utakmici pobjedu je odnjela ekipa Autoevrope pogocima Čavara i Babića za konačnih 2:0.

Jeronim Pandurić

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko VI

Predzadnji dan natjecanja po grupama donio je brojna uzbuđenja, nepredviđene događaje i razočaranja. Natjecanje je obilježeno nedolaskom dvije ekipe iz tkz "skupine smrti" što je potpuno poremetilo izgled tablice i organizatorima stvorilo brojne probleme. Ekipe Borbaš security i AS Sijalica nakon što su izgubile šanse za prolaz dalje nisu se pojavile na utakmicama zadnjeg kola i tako pokazale svoju sportsku nekulturu i nekorektan odnos prema sportskim kolegama. Odlukom organizatora svi rezultati ove dvije ekipe su poništeni i tako je skupina ostala na tri člana. Prema novoj mini tablici skupine ekipa saponije ima 2 boda, dok ekipa NO name Harkany i Autoevropa imaju po bod i u sutrašnjem direktnom dvoboju odlučuju o prolazu dalje. U slučaju da i njihova utakmica završi bez pobjednika prolaz dalje odlučiti će se ždrijebom. Ždrijeb će sigurno odlučivati i u skupini C gdje trenutno vodi ekipa Laguna-leonardo sa 8 bodova dok drugo mjesto djele HDZ i Velebit osiguranje sa po 5 bodova. Ove dvije ekipe se također sutra međusobno sastaju i u direktnom okršaju odlučuju po prolasku u doigravanje. U ovoj skupini danas je HDZ lako svladao ekipu Bordeauxa sa 4:2, dok su Laguna i Velebit osiguranje remizirali 3:3 u utakmici koja je mirisala na "namještaljku". Iako bez šansi za prolaz ekipa Male mljekare je pokazala svojim kolegama iz drugih ekipa što znaći fair play i u nevažnoj utakmici svladala ekipu vukova sa 6:2 uz 4 gola Luke Solde. U najzanimljivijoj utakmici dana ekipa AŠ Champion je svladala ekipu fortune sa 3:1 uz 2 pogotka Matije Crnčana. Ovim rezultatom ekipa AŠ Champion se izjednačila na vrhu skupine D sa po 9 bodova, te će ove dvije ekipe sutra u direktnom dvoboju odlučiti o pobjedniku skupine. Subota nije bio najzanimljiviji dan za gledatelje s obzirom na brojna odustajanja, no nedjenjni parovi obećavaju potpunu napetost do zadnjih sekundi.

Jeronim Pandurić

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko V

Nakon dva dana stanke nastavljeno je natjecanje na božićnom turniru u Donjem Miholjcu utakmicama trećeg i četvrtog kola. Dan je otvoren utakmicama skupine D u kojima je nositelj grupe ekipa Male Mljekare i treći puta poražena u svom trećem nastupu, ovaj puta bolja je bila ekipa Fortune uz 3 pogotka Ivana urbana. U drugoj utakmici skupine Ljekarna Marušić je sa 4:0 svladala ekipu Vukova i tako gotovo osigurala nastup u završnici. Zbog promjene termina treću utakmicu odigrale su ekipe iz skupine C, te je Bordeaux svladao Munju sa 7:3 uz po dva pogotke Pfeifera i Šapine. U derbiju dana Borbaš security je po drugi puta poražen, ovaj puta od ekipe AS Sijalica rezultatom 4:2 i tako ostao gotovo bez izgleda za prolaz dalje. U ekipi AS Sijalica posebno se istaknuo I. Dakić sa 3 pogotka. Nakon poraza u drugom kolu ekipa Vatro TT Lozić se vratila na pobjedničku trasu pobjedom od 5:3 protiv ekipe MUSS. U posljednjoj utakmici dana sastali su se ekipe Mihael i Graditelj Stanković. U zanimljivoj utakmici pobjedu je odnjela ekipa Graditelj Stanković rezultatom 6:3 uz po dva pogotka Jelića i Valjka. Turnir se nastavlja u subotu i nedjelju utakmicama završnih kola po grupama.

Jeronim Pandurić

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko IV

Četvrti dan turnira u D.Miholjcu ponudio je gledateljima vrlo atraktivan nogomet i 4 vrlo neizvjesne utakmice, a dogodila su se i prva veća iznenađenja. Ekipa Vatro TT Lozić koja je u svojim prvim nastupima istaknula kandidaturu za najviši plasman iznenađujuće je poražena od ekipe Graditelj Stanković rezultatom 5:3. Drugi favorit ekipa Laguna-Leonardo uspjela je izvući samo remi 2:2 protiv ekipe HDZ-a koja je pokazala da može igrati ravnopravno sa svima i tako si priskrbila titulu "dark horse" grupe C. U ovoj su grupi u također neizvjesnoj utakmici domaći igrači okupljeni u ekipu Velebit osiguranja svladali svoje mlađe kolege ekipu Munje sa 5:3 u također vrlo zanimljivoj utakmici. Najveća je gužva i dalje u skupini A gdje su gosti iz Madžarske – No Name Harkany u svom drugom nastupu i drugi put remizirali istim rezultatom 3:3. Ovaj puta protivnik im je bila ekipa MNK Saponie. Prava je šteta za gledatelje što je ždrijeb u ovu skupinu svrstao čak 4 ovako jake ekipe (Autoevropa, MNK Saponia, Borbaš Security i No Name Harkany) od kojih će samo dvije u završnicu. Peti susret dana odigrale su ekipe bez velikih šansi za prolazak u završnicu no ipak atraktivne za publiku iz drugih razloga jer se također radi o "domaćim" dečkima. U utakmici s puno golova, ali bez pravog nogometa ekipa Mladež hdz pobjedila je ekipu MUSS sa 6:1. Nakon 2 dana pauze turnir se nastavlja u petak, a prva utakmica na rasporedu je u 17 sati.


Jeronim Pandurić

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko III

Treći dan turnira u Donjem Miholjcu nije donio veća iznenađenja. Na rasporedu je bilo svega 5 utakmica od kojih su u 4 pobjede odnjeli favoriti, dok je susret Munje i HDZ-a završen bez pobjednika 1:1. Autoevropa (Pavličić, Jerković, Stranatić, Babić, Čavar...) je s lakoćom svladala AS Sijalicu sa 6:2 i tako preuzela prvo mjesto u skupini A. Vatro TT Lozić je u prepolovljenom sastavu zbog paralelnog nastupa na turniru u Belišću ipak bez većih problema svladao Madež HZ sa 4:0. U skupini C Laguna leonardo je sa 4:2 svladao zanimljivu ekipu Bordeaux koja je u prvom kolu remizirala sa ekipom Osiguranja Velebit drugim favoritom grupe. Prošlogodišnji polufinalist Mala Mljekara je ponovo razočarao i poražen je sa čak 5:0 od vrlo čvrste ekipe AŠ Champion iz Viljeva.

Organizator turnira ima velikih problema sa satnicom zbog velikog broja zahtjeva za izmjenu termina s obzirom na paralelno odigravanje turnira u svim većim mjestima u Slavoniji. Turnir se nastavlja u petak susretima 3 i 4 kola.

Jeronim Pandurić

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko II



Na turniru u Donjem Miholjcu završen je drugi dan natjecanja po skupinama. U prva dva dana gledatelji su vidjeli 12 vrlo zanimljivih utakmica i nakon što su sve ekipe nastupile barem po jednom već se naziru favoriti natjecanja. Najveća je gužva u skupini A gdje je nositelj bila ekipa prošlogodišnjih pobjednika Autoevropa (Pavličić, Jerković, Stranatić, Babić, Čavar...). Nakon međusobnog remija u prvom kolu Ekipe Autoevrope i MNK Saponia (I.Višević, D.Višević, Maslač, Liović...) u drugom su kolu zabilježile uvjerljive pobjede. Autoevropa je sa 5:0 pobijedila ekipu Borbaš Security u kojoj se posebno svidio brzi i okretni Z.Živić, dok je Saponia svladala autsajdera AS Sijalica sa 4:1.

U grupi B je ekipa Vatro TT Lozić u svom prvom nastupu oduševila publiku i potpuno deklasirala ekipu Mihal rezultatom 9:0. Za Vatro TT Lozić nastupaju neka poznata domaća imena kao što su Šorša, Jugović, Žaja, pojačani sa dva madžarska igrača Balaszom Fonaiem i Davidom Witfildom (kapetanom madžarske malonogometne reprezentacije). Po do sada prikazanom Vatro TT Lozić neće imati ozbiljnijeg protivnika u grupnoj fazi natjecanja.

Ždrijeb je htio da se u grupi C zajedno nađu 3 kvalitetne ekipe miholjačkih "hakera". Nositelj grupe je ekipa Laguna-Leonardo (Domagoj Vida, Matović, Kačunić, Dinjar, Prijić...), a uz njih tu je Velebit osiguranje sastavljena od miholjčana (Korov, Ježić, Peroković, Mađarić, Hrvoje Vida...) pojačana sa nesuđenim dinamovim pojačanjem i U-21 reprezentativcem Australije Stephanom Vrbešićem, te mlada ekipa Bordeaux (Pfeifer, Bogadi, Šapina, Ljubas, Tanasić,Borko...). Za sada je ekipa Laguna-Leonardo zabilježila laku pobjedu u prvom kolu, Dok su Bordeaux i Velebit osiguranje međusobno remizirali bez golova 0:0 uz briljantan nastup mladog golmana Bordeauxa Nikole Antolovića.

Najveće razočaranje prvog kola je prošlogodišnji polufinalist ekipa Male mljekare (Weber, Šutalo, Vidaković, Kovač...) koja je u prvom kolu glatko poražena od miholjačke ekipe Ljekarna marušić (Puljić, Havidić, Ćošić, Tominac, Bernić...) sa 5:2. U ovoj grupi kao favorit za prolaz dalje nametnula se ekipa iz Viljeva – AŠ Champion koja je čvrstom i brzom igrom u prvom kolu zabilježila visoku pobjedu 9:2. U ovoj se utakmici sa nekoliko zaniomljivih minijatura istaknuo omaleni Florin Ameti koji je u nekoliko navrata izmamio veliki pljesak publike.

Turnir se nastavlja u ponedjeljak i utorak utakmicama drugog i trećeg kola. Zanimljiv nogomet već je drugog dana turnira dvoranu učinio pretjesnom jer nikada do sada nije zabilježen ovakav posjet u natjecanju po skupinama. Pauza će usljediti u srijedu i četvrtak, a turnir će se nastaviti u petak, finalna večer je u utorak 30.12.2008.

Jeronim Pandurić

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko



Božićno-novogodišnji malonogometni turnir u Donjem Miholjcu, 19. po redu, a koji već treču godinu nosi naziv „Jozo Tibinac" uz Osiječko, započeo je u subotu u nastavno-športskoj dvorani u Donjem Miholjcu, uz pokroviteljstvo PZ Matijević i medijsko pokroviteljstvo Glasa Slavonije. Na turniru ove godine nastupa 20 ekipa podijeljenih u 4 skupine po 5 ekipa. Nositelji skupina su prošlogodišnji polufinalisti ekipe Autoevropa, Vatro TT Lozić, Mala Mljekara i Laguna-Leonardo.

Turnir su otvorili prošlogodišnji finalisti, ekipa „Autoevrope" iz Donjeg Miholjca i jedan od ovogodišnjih kandidata za samu završnicu, ekipa MNK „Saponia" iz Osijeka. Obje ekipe popunjene su prvoligaškim igračima i poznatim slavonskim "hakerima" (Nađ, Babić, Šimić, Lukačević...) Susret je završio podijelom bodova uz rezultat 2:2. Kao i prošle godine, turnir i ove ima međunarodni karakter jer osim ekipa iz gotovo cijele Slavonije na njemu nastupa i ekipa iz susjedne Republike Mađarske, ove godine pod imenom No name Harkany. U svom prvom susretu gosti iz Mađarske odigrali su vrlo dobru utakmicu, odigravši neriješeno protiv osječke ekipe „Borbaš Security". Susret je završio rezultatom 3:3. Ekipa iz mađarke u svom sastavu ima puno mladih i vrlo brzih igrača pa je tako i njihov nogomet vrlo atraktivan za gledanje, s druge strane Borbaš security također u svom sastavu ima dosta zanimljivih igrača uglavnom sa slavonsko-brodskog područja. Sve 4 navedene ekipe čine skupinu A koja je odmah na poćetku proglašena "skupinom smrti".
Turnir je prvoga dana u donjomiholjačku dvoranu privukao značajan broj gledaelja, a prikazani nogomet kao i brojni profesionalni malonogometaši koji na njemu nastupaju, jamac su odlične posjete i u narednim danima. Natjecanje se nastavlja sutra u nedjelju a program poćinje svakoga dana u 17 sati. Turnir traje do 30.12., natjecanje po skupinama završava u nedjelju 28.12.

Jeronim Pandurić