11. svibnja 2009.

Uspješno završen 2. Tour de Slavonia







































Grad Donji Miholjac, Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca i donjomiholjački klub ekstremnih sportova “Maraton Team”, organizirali su 9. svibnja drugu po redu biciklijadu pod nazivom „Tour de Slavonia“ koja je vožena prema utvrđenoj ruti: Donji Miholjac – Našice – Bizovac – Osijek – Valpovo – Donji Miholjac. Okupljanje biciklista bilo je na parkiralištu kod Slavonske banke u Donjem Miholjcu od 8:30 sati. Sudionicima biciklijade i svim posjetiteljima obratili su se gradonačelnik Donjeg Miholjca Stjepan Viduka i glavni organizator Toura, Siniša Crnčan. Biciklistička karavana iz Donjeg Miholjca krenula je točno u 10:00 sati, da bi u Našice stigla već oko 11:30. U Našicama ih je dočekao gradonačelnik Roštaš, izraživši žaljenje što ove godine, kao prošle, nije mogao i sam sudjelovati. Nakon našica biciklisti su svoj put nastavili prema Bizovcu, da bi na osječki Trg Ante Starčevića stigli oko 14:00 sati. Nakon polusatne okrjepe i odmora, biciklistička karavana nastavila je svoj put prema Valpovo da bi oko 17:10 stigli ponovo u Donji Miholjac, na cilj koji se nalazio kod Hotela Slavona gdje je za sve sudionike i građane bio priređen kraći zabavni program uz okrjepu i nagrade za sudionike i posjetitelje.
Kao i protekle godine u biciklijadi su sudjelovala i djeca osnovnih škola, a svaki je grad priredio i kraći program dobrodošlice biciklistima uz obraćanje gradskih čelnika Uz promidžbu biciklizma kao sporta i rekreacije, očuvanja čovjekova okoliša, podizanje svijesti o pozitivnim učincima biciklizma na zdravlje čovjeka cilj i ovogodišnje biciklijade bio je prije svega povezivanje gradova i mjesta kroz koja je biciklistička karavana prolazila.
Svih 135 kilometara rute odvezlo je 70-tak biciklista starosti od 13 do 55 godina iz Donjeg Miholjca, Belišća, Valpova, Osijeka, Slavonskog Broda, Požege i Vukovara.

Photo by: Vedran Petričić

Nema komentara: