14. listopada 2007.

PRVA HRVATSKA STAR TREK I NLO KONVENCIJA



DONJI MIHOLJAC - Prva hrvatska dvodnevna Star Trek i NLO konvencija započela je jučer u Donjem Miholjcu. U organizacije Udruge UDAR i Kluba mladih Donji Miholjac, konvencija je započela otvaranjem izložbe NLO artefakata, koje je uglavnom prikupio Stjepan Zvonarić, jedan od najopoznatijih hrvatskih ufologa te izložbom Star Trek zanimljivosti.

Donjomiholjački Dvorac tako je postao središte hrvatskih trakkia i ufologa koji su se iz svih hrvatskih krajeva okupili kako bi sudjelovali na konvenciji kakve se u svijetu već godinama organiziraju i na kojima se raspravlja o realnosti i utopiji života izvan Zemlje i posjetiteljima iz drugih Galaktika.

Prvi dan konvencije zamišljen je kao Star Trek day tijekom kojega su prikazane tematske projekcije i filmovi iz Star Trek serijala, a u poslijepodnevnim satima uslijedila su predavanja Suzane Gračner na temu «Medicina Star Treka», zatim «Masa, prostor i vrijeme» profesora Gorana Hajnala, «Borg» Luke Balkovića i «Je li Q Bog» teologa Željka Culeka.

- Ideja o organizaciji ovakve konvencije stara je pet godina, no tek sada su se stvorili uvjeti za njezinu organizaciju – priznao nam je jedan od organizatora Darko Nikolić, predsjednik Udruge UDAR.

Cjelodnevno druženje i razmjena mišljenja hrvatskih trekkia završena je druženjem u prostorijama Kluba mladih Donji Miholjac, gdje su se svi sudionici počastili «klingonskim» grahom i «romulanskim» pivom.

Drugi dan konvencije posvečen NLO-ima i njihovom kontaktu sa zemljanima, započinje danas u 14.00 sati predavanjima Stjepana Zvonarića koji će govoriti o nekoliko tema, kao što su «Moderna tehnologija u kameno doba», «Paški trokut», «Kultura Lepenskog Vira», «Kultura Sumera» i «Afričko pleme Dogon», popračeno projekcijama «Paški trokut» i «Autopsija u Roswellu».

Nema komentara: