3. lipnja 2008.

"I JA ĆU BITI OLIMPIJAC"






Na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo u Donjem Miholjcu održan je 7. olimpijski festival dječjih vrtića pod motom "I ja ću biti olimpijac". Dječja olimpijada koja se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora okupila je petstotinjak djece iz deset vrtića Osječko-baranjske županije, odnosno iz Đurđenovca, Belišća, Našica, Bilja, Đakova, Osijeka, Darde, Valpova i naravno, Donjeg Miholjca

Nakon ulaznog mimohoda i postrojavanja na igralištu, uslijedila je ceremonija otvaranja Igara, baš kao i na pravoj Olimpijadi. Okupljenim malim olimpijcima, kao i njihovim odgajateljicama te brojnim gledateljima, prvo se je obratio Dubravko Ižaković, tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Osječko-baranjske županije.
"Donji Miholjac je danas centar športa naše županije, završen je jedan ciklus gdje su svi gradovi naše županije bili domaćini. Čestitam domaćinu, gradu Donjem Miholjcu i Zajednici športskih udruga na dobroj pripremi i dobroj organizaciji ovoga natjecanja kao dijelu sustava organizacije u sklopu Olimpijskog odbora. Ovo je najbolji ulog u našu djecu kroz šport i nadam se da će naša djeca, odnosno vi, danas polučiti dobre rezultate, ali najvažnije je da što duže ostanete u športu" - rekao je Ižaković, pozdravivši brojne športaše koji su se okupili na donjomiholjačkom stadionu, posebno vrhunsku veslačicu Mirnu Rajle.
Nakon njega, u ime Gradskog poglavarstva, prigodnim riječima obratio se i dogradonačelnik Donjeg Miholjca Davorin Dumančić: - "Svi znamo da nema budućnosti bez ove mladosti, a ova mladost što se nalazi ispred nas je garancija i budućnost svih nas prisutnih. Svim sudionicima 7. olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko-baranjske županije želim puno uspjeha na športskim terenima te puno zdravlja, sreće, uspjeha i naravno, puno medalja. Proglašavam ovaj 7. olimpijski festival dječjih vrtića Osječko-baranjske županije – otvorenim".
Nakon govora uslijedilo je svečano unošenje Olimpijske zastave, njezino podizanje na stijeg, paljenje Olimpijskog plamena te polaganje Olimpijske prisege koju je u ime svih mladih športaša pročitala Heike Roklicer, učenica trećeg razreda Osnovne škole Augusta Harambašića i državna reprezentativka u šahu.
Nakon završetka ceremonije otvaranja Igara, uslijedila su natjecanja u pet disciplina. Najzanimljivije je bilo na terenima gdje se je igrao mali nogomet, ali ništa manje atraktivno nije bilo ni na ostalim borilištima gdje su se dječaci i djevojčice natjecali u disciplinama bacanja loptice u dalj, skoku u dalj iz mjesta, trčanju na 50 metara te štafeti 4 x 25 metara.

"Olimpijske medalje"
Najuspješnija malonogometna ekipa dječaka je ekipa dječjeg vrtića "Jaglac" iz Đurđenovca, drugo mjesto osvojila je ekipa dječjeg vrtića «Grlica» iz Bilja, dok su treći bili mališani iz vrtića "Zvončić" Našice.
Kod djevojčica, prvo mjesto u malom nogometu zauzela je ekipa "Jaglaca" iz Đurđenovca, drugoplasirana je ekipa "Đakova", dok je treće mjesto pripalo mladim našićankama iz vrtića "Zvončić".
U disciplini bacanja loptice u dalj, najuspješniji je bio Fran Selaković iz Valpova, drugo mjesto pripalo je Ivanu Marasu, također iz Valpova, dok je trećeplasirani Josip Knežević iz Đurđenovca.
Kod djevojčica, najuspješnija je bila Lea Glasovac iz Belišća, dok su drugo i treće mjesto zauzele Katarina Malkoč i Katja Milinković, obje iz Đurđenovca.
U disciplini skok u dalj iz mjesta najuspješniji mali olimpijac bio je Patrik Đurković iz Valpova, drugo mjesto osvojio je Patrik Juriša iz Bilja, dok je treće mjesto zauzeo Toni Šimić iz Belišća.
Kod djevojčica, prvo mjesto osvojila je Lucija Formbaher iz Našica, drugo mjesto Anja Jurić iz Đakova, dok je treće mjesto pripalo Iri Merkaš iz Osijeka.
U disciplini trčanje na 50 metara, najbrži kod dječaka bio je Marko Šaronić iz Valpova, drugo mjesto osvojio je Nikola Vrabac iz Našica, dok je treće mjesto zauzeo Dorijan Vicić iz Belišća.
Kod djevojčica, najbrža je bila Ana Majstorović iz Đakova, drugo mjesto pripalo je Luciji Žugec, također iz Našica, dok je treće mjesto osvojila mlada donjomiholjčanka Marta Jurčević.
U disciplini štafeta 4 x 25 metara, najuspješnija muška ekipa bila je iz dječjeg vrtića "Zvončić" iz Našica, drugo mjesto osvojila je ekipa «Jaglaca» iz Đurđenovca, dok je treće mjesto pripalo ekipi "Đakova".
Kod djevojčica, najbrža je bila štafeta vrtića "Pčelica" iz Osijeka, druga je bila ekipa "Đakova", dok je treće mjesto pripalo ekipi vrtića "Maza" iz Valpova.
U ukupnom poretku, najuspješnijih vrtića na ovogodišnjem 7. olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko-baranjske županije, prvo mjesto osvojio je vrtić "Zvončić" iz Našica, drugo mjesto vrtić "Đakovo" iz Đakova te treće vrtić "Jaglac" iz Đurđenovca. Posebnu nagradu, Trofej Fair play osvojila je ekipa vrtića "Sunčev sjaj – NAZARET" iz Đakova.
Nakon završetka natjecanja u svim disciplinama, uslijedila je ceremonija podjele medalja i pehara, kao i ceremonija zatvaranja Olimpijade, gašenjem olimpijskog plamena i napuštanjem olimpijske zastave, od sada Olimpijskog stadiona u Donjem Miholjcu.

Ronald Bogatić

Nema komentara: