4. lipnja 2008.

Slavona i Limex sufinancirali tečaj plesa u Donjem Miholjcu


U donjomiholjačkoj športskoj dvorani ovih dana završava tečaj plesa u organizaciji Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca. Tečaj društvenih plesova, standardnih i latino, pohađa 30-tak osoba, a osnovne plesne korake polaznicima prenose Marija Kordić i Ivica Brandić članovi plesne skupine Feniks iz Osijeka.

"Iako je tečaj prvotno bio planiran dva mjeseca, zbog zainteresiranosti samih polaznika isti smo produžili za još mjesec dana. Tečaj se održava dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom, a polaznicu uče engleski i bečki valcer, tango (sentiš), disco fox, polku, medison (šetalicu), jive, cha-cha-cha i salsu. Moram se zahvaliti gospodinu Kruni Zvonariću i gospođi Meliji Vidaković koji su potaknuli organizaciju ovoga tečaja, kao i tvrtkama Slavona i Limex koje su ga sufinancirale kako bi cijena za polaznike bila što niža i pristupačnija širem krugu mladih ljudi. Upravo je to i bit ovakvih tečaja, privući mlade, plesno ih educirati te ujedno maknuti s ulice ili zadimljenih kavana koji su u današnje vrijeme najčešća alternativa mladih ljudi” – istaknuo je Darko Valentić, voditelj plesne skupine Feniks iz Osijeka.

Inače, plesan skupina Feniks djeluje od 1994. godine u Osijeku, članovi su Hrvatskog športskog plesnog saveza i Hrvatskog sabora kulture. Okupljaju 50-tak članova, od djece do starijih plesača, natječu se u športskom plesu, ali i revijalno nastupaju diljem Lijepe naše. U posljednjih sedam godina, članovi plesne skupine Feniks redovito sudjeluju na Hrvatskom balu u Beču, Linzu, Welsu i Zürichu te s ponosom ističu da su prošle godine sudjelovali i na 1. Miholjačkom balu.

“Drago mi je da su Miholjčani pokazali zanimanje za ples i prijavili se na tečaj u ovolikom broju. Zahvaljujući njihovoj inicijativi uvjeren sam kako će mnogi od njih izabrati i napredni tečaj plesa te se nadam da neki od njih mogli postati i instruktori za neke buduće tečajeve, odnosno da ćemo osnovati podružnicu naše plesne skupine i u Donjem Miholjcu” – zadovoljno je zaključio Valentić.

Nema komentara: