29. prosinca 2008.

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko



Božićno-novogodišnji malonogometni turnir u Donjem Miholjcu, 19. po redu, a koji već treču godinu nosi naziv „Jozo Tibinac" uz Osiječko, započeo je u subotu u nastavno-športskoj dvorani u Donjem Miholjcu, uz pokroviteljstvo PZ Matijević i medijsko pokroviteljstvo Glasa Slavonije. Na turniru ove godine nastupa 20 ekipa podijeljenih u 4 skupine po 5 ekipa. Nositelji skupina su prošlogodišnji polufinalisti ekipe Autoevropa, Vatro TT Lozić, Mala Mljekara i Laguna-Leonardo.

Turnir su otvorili prošlogodišnji finalisti, ekipa „Autoevrope" iz Donjeg Miholjca i jedan od ovogodišnjih kandidata za samu završnicu, ekipa MNK „Saponia" iz Osijeka. Obje ekipe popunjene su prvoligaškim igračima i poznatim slavonskim "hakerima" (Nađ, Babić, Šimić, Lukačević...) Susret je završio podijelom bodova uz rezultat 2:2. Kao i prošle godine, turnir i ove ima međunarodni karakter jer osim ekipa iz gotovo cijele Slavonije na njemu nastupa i ekipa iz susjedne Republike Mađarske, ove godine pod imenom No name Harkany. U svom prvom susretu gosti iz Mađarske odigrali su vrlo dobru utakmicu, odigravši neriješeno protiv osječke ekipe „Borbaš Security". Susret je završio rezultatom 3:3. Ekipa iz mađarke u svom sastavu ima puno mladih i vrlo brzih igrača pa je tako i njihov nogomet vrlo atraktivan za gledanje, s druge strane Borbaš security također u svom sastavu ima dosta zanimljivih igrača uglavnom sa slavonsko-brodskog područja. Sve 4 navedene ekipe čine skupinu A koja je odmah na poćetku proglašena "skupinom smrti".
Turnir je prvoga dana u donjomiholjačku dvoranu privukao značajan broj gledaelja, a prikazani nogomet kao i brojni profesionalni malonogometaši koji na njemu nastupaju, jamac su odlične posjete i u narednim danima. Natjecanje se nastavlja sutra u nedjelju a program poćinje svakoga dana u 17 sati. Turnir traje do 30.12., natjecanje po skupinama završava u nedjelju 28.12.

Jeronim Pandurić

Nema komentara: