29. prosinca 2008.

Božićno-novogodišnji malonogometni turnir „Jozo Tibinac" uz Osiječko II



Na turniru u Donjem Miholjcu završen je drugi dan natjecanja po skupinama. U prva dva dana gledatelji su vidjeli 12 vrlo zanimljivih utakmica i nakon što su sve ekipe nastupile barem po jednom već se naziru favoriti natjecanja. Najveća je gužva u skupini A gdje je nositelj bila ekipa prošlogodišnjih pobjednika Autoevropa (Pavličić, Jerković, Stranatić, Babić, Čavar...). Nakon međusobnog remija u prvom kolu Ekipe Autoevrope i MNK Saponia (I.Višević, D.Višević, Maslač, Liović...) u drugom su kolu zabilježile uvjerljive pobjede. Autoevropa je sa 5:0 pobijedila ekipu Borbaš Security u kojoj se posebno svidio brzi i okretni Z.Živić, dok je Saponia svladala autsajdera AS Sijalica sa 4:1.

U grupi B je ekipa Vatro TT Lozić u svom prvom nastupu oduševila publiku i potpuno deklasirala ekipu Mihal rezultatom 9:0. Za Vatro TT Lozić nastupaju neka poznata domaća imena kao što su Šorša, Jugović, Žaja, pojačani sa dva madžarska igrača Balaszom Fonaiem i Davidom Witfildom (kapetanom madžarske malonogometne reprezentacije). Po do sada prikazanom Vatro TT Lozić neće imati ozbiljnijeg protivnika u grupnoj fazi natjecanja.

Ždrijeb je htio da se u grupi C zajedno nađu 3 kvalitetne ekipe miholjačkih "hakera". Nositelj grupe je ekipa Laguna-Leonardo (Domagoj Vida, Matović, Kačunić, Dinjar, Prijić...), a uz njih tu je Velebit osiguranje sastavljena od miholjčana (Korov, Ježić, Peroković, Mađarić, Hrvoje Vida...) pojačana sa nesuđenim dinamovim pojačanjem i U-21 reprezentativcem Australije Stephanom Vrbešićem, te mlada ekipa Bordeaux (Pfeifer, Bogadi, Šapina, Ljubas, Tanasić,Borko...). Za sada je ekipa Laguna-Leonardo zabilježila laku pobjedu u prvom kolu, Dok su Bordeaux i Velebit osiguranje međusobno remizirali bez golova 0:0 uz briljantan nastup mladog golmana Bordeauxa Nikole Antolovića.

Najveće razočaranje prvog kola je prošlogodišnji polufinalist ekipa Male mljekare (Weber, Šutalo, Vidaković, Kovač...) koja je u prvom kolu glatko poražena od miholjačke ekipe Ljekarna marušić (Puljić, Havidić, Ćošić, Tominac, Bernić...) sa 5:2. U ovoj grupi kao favorit za prolaz dalje nametnula se ekipa iz Viljeva – AŠ Champion koja je čvrstom i brzom igrom u prvom kolu zabilježila visoku pobjedu 9:2. U ovoj se utakmici sa nekoliko zaniomljivih minijatura istaknuo omaleni Florin Ameti koji je u nekoliko navrata izmamio veliki pljesak publike.

Turnir se nastavlja u ponedjeljak i utorak utakmicama drugog i trećeg kola. Zanimljiv nogomet već je drugog dana turnira dvoranu učinio pretjesnom jer nikada do sada nije zabilježen ovakav posjet u natjecanju po skupinama. Pauza će usljediti u srijedu i četvrtak, a turnir će se nastaviti u petak, finalna večer je u utorak 30.12.2008.

Jeronim Pandurić

Nema komentara: