31. svibnja 2010.

NOVI REMI JEDINSTVA ZA MIRNU ZAVRŠNICU SEZONE

DONJI MIHOLJAC - Sedmu utakmicu za redom nogometaši Jedinstva nisu uspjeli zabilježiti pobjedu. Proteklog vikenda u Donjem Miholjcu gostovala je drugoplasirana ekipa IV HNL Istok, Slobodnica. Unatoč činjenici da su gosti došli bez osam (8) standardnih prvotimaca, domaći nogometaši nisu uspjeli zabilježiti pobjedu. Štoviše, gosti su čak i poveli pogotkom Tomislava Čudine u 43. minuti susreta. Na sreću za Jedinstvo, već u sljedećem napadu domaćini su izborili slobodan udarac s 20-tak metara, malo iskosa s desne strane, na idealnom mjestu za najboljeg strijelca Jedinstva, Marka Skrobana. Lopta preko «živog zida» i golman gostiju bio je nemoćan.

Drugo poluvrijeme donijelo je konstantni pritisak domaćih, posebice nakon što je kapetan gostiju Tomislav Ravlić dobio drugi žuti, ujedno isključujući crveni karton. No, unatoč pritisku Jedinstva, bili su to jalovi napadi, bez izrađenih akcija i prave prijetnje za gostujućeg vratara.

Osvojenim bodom u Donjem Miholjcu, nogometaši Slobodnice osigurali su plasman u Treću HNL u sezoni 2010./2011., dok je Jedinstvo po svemu sudeći osiguralo ostanak u IV. HNL Istok, jer i u slučaju gubitka svih šest bodova u preostala dva kola i pobjeda izravnih konkurenata, Jedinstvo, koje se trenutačno nalazi na 11. mjestu, može biti najlošije četrnaestoplasirano. Ipak, teško je za očekivati ovakav rasplet, pošto već u srijedu Jedinstvo gostuje u Ivanovcu, kod domaće Slavonije koja se nalazi na 15. mjestu, a koju je u prvom djelu sezone Jedinstvo na svom terenu porazilo rezultatom od 7:1. Posljednje kolo na rasporedu je u nedjelju 06. lipnja, s početkom u 17 sati i 30 minuta, a Jedinstvo će na svom terenu ugostiti predposljednju ekipu na ljestvici, Dilj iz Vinkovaca.

U slučaju dvostruke pobjede u posljednja dva kola te povoljnog raspleta ostalih susreta, Jedinstvo čak može i do 8. mjesta na ljestvici, što bi na kraju, ipak bio zapažen rezultat na kraju prve natjecateljske sezone u IV. HNL.



Na sljedećem linku pogledajte sve rezultate 32. kola IV.HNL Istok, kao i tablicu, statistiku i raspored utakmica do kraja Prvenstva.

Nema komentara: