31. svibnja 2010.

ZAPLEŠIMO ZA BORNU








DONJI MIHOLJAC - Trudom i zalaganjem ravnateljice OŠ Ante Starčevića Viljevo, gospođe Blaženke Krgović, u nedjelju je u donjomiholjačkoj nastavno-športskoj dvorani održan plesni show pod nazivom «Nemoj štedjeti ljubav i dobrotu - zaplešimo za Bornu». Riječ je o dvosatnom humanitarnom plesnom show programu na kojemu su nastupile plesačice i plesači športsko-plesne udruge Feniks, športsko-plesnog kluba Bolero te plesnog studija Shine, kao i trbušne plesačice Mie Varešanović. Cilj je bio prikupiti sredstva za Bornu Ljušanina, učenika 8.a razreda OŠ Ante Starčevića Viljevo, 14-godišnjaka s natkoljeničnom amputacijom, kako bi mu budućnost bila svjetlija i sretnija te da se sa svojom obitelji lakše nosi s trenutačnom životnom teškoćom u liječenju njegove bolesti.
Unatoč svom hendikepu, Borna je veliki borac i svojim zalaganjem dokazuje da bolest i hendikep nisu prepreka za uspjeh. Svojim aktivnostima u sjedećoj odbojci i plivačkom klubu osoba s invaliditetom «Delfin» iz Osijeka, Borna iz dana u dan dokazuje da ne postoje prepreke koje čovjek ne može savladati. Da zaslužuje divljenje i svesrdnu podršku sredine u kojoj živi, Borna je dokazao i ovogodišnjim sudjelovanjem na Svjedskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u Iranu, gdje je ponosno predstavljao svoju naciju, ali i lokalnu zajednicu iz koje potječe.
Baš ti pripadnici Bornine lokalne zajednice, došli su u nedjelju u donjomiholjačku dvoranu i kupnjom ulaznice donirali sredstva za svoga školskog kolegu i sumještana.
Od prodanih ulaznica ukupno je prikupljeno 4.750,00 kuna, a donacijama Škole i njenih učenika, kao i njihovih roditelja te drugih aktivnosti u organizaciji Škole, prikupljeno je nešto preko 16.000,00 kuna koje će zasigurno olakšati Borni i njegovoj obitelji borbu s trenutačnim životnim nedaćama i bolešću.
Puno više od same financijske vrijednosti prikupljenih sredstava, pokazane geste i briga za člana svoje zajednice, zasigurno će Borni uliti novu dozu hrabrosti i snage, kao i osjećaj pripadnosti zajednici u kojoj živi.

Nema komentara: