23. listopada 2008.

NIKAD PREŽALJENI KAPETAN


Dražen bi u srijedu slavio 44. rođendan!

Cibona i Maccabi će igrati u Draženovu čast, a ulazak u Muzej bit će slobodan

Neki su ga zvali Mali, jedni drugi Niño, oni pak treći Petro. Za većinu nas koji ga nismo znali, bio je jednostavno Dražen. Jedini i najbolji na svijetu.
Prošlo je nešto više od 15 godina od kada nije s nama, ali postoji jedno mjesto u srcu Zagreba gdje ga i danas možete doživjeti kao da je tu negdje. Iza prvog kantuna, kako bi rekli Šibenčani.

U srijedu navečer je na tom mjestu, u Memorijalnom centru Dražen Petrović, obilježena 15 godišnjica njegovog odlaska. Da je živ, danas bi navršio 44 godine.
- Meni je uvijek teško govoriti o Draženu - počela je majka Biserka - on je svoju priču ispričao, bojim se da nešto ne zaboravim.

Uz zvuke Mozartove glazbe u izvedbi ansambla Zagrebačkih solista još jednom smo vratili sjećanje na dane sreće. Dane kada je punio dvorane gdje god bi došao. Zbog Dražena, zbog košarke.
- Svi smo došli jer dijelimo neke uspomene na Dražena - rekao je novi/stari predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Bili su tamo i Stojko Vranković, Franjo Arapović, Veljko Mršić, Danko Cvjetičanin, Dudo Šimenc, političari koji vode Zagreb predvođeni Milanom Bandićem. U četvrtak se očekuje dolazak jednog velikog Litavca Arturasa Karnišovasa, i NBA liga je poslala svoju snimateljsku ekipu koja će u nekoliko dana u Zagrebu i Šibeniku napraviti svoj film o Draženu.

Muzej, koji je u proteklih godinu dana posjetilo više od 18.000 ljudi, od sinoć je dobio još dva noviteta. Audio vodič putem mobitela i pretplatnog bona, te desetominutni film autora Ivana Klifa Marušića, koji možete vidjeti jedino u Muzeju. Deset minuta putovanja u povijest, deset minuta koji će vam na velikom zidu ispričati jednu od najljepših sportskih priča svih vremena.

Od onih slobodnih bacanja na Baldekinu do njemačke ceste i nesreće od koje je, eto, prošlo već 15 godina. Vrijeme stvarno leti, kapetane...



Autor: Milan Krasić

Preneseno sa http://sportskenovosti.hr

Nema komentara: