7. listopada 2008.

Osnovana Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice «Katarina Zrinski», povjerenstvo za Donji Miholjac






U Hotelu Slavona, 06. listopada 2008., održana je Osnivačka skupština Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, Zajednice žena «Katarina Zrinski», povjerenstva za Donji Miholjac. Više od 60 žena iz Donjeg Miholjca i prigradskih naselja, za svoju predsjednicu izabralo je Blaženku Well-Mrković, za tri dopredsjednice izabrane su Anica Sabo, Ana Majdenić i Marija Korov, dok su u Predsjedništvo donjomiholjačke Zajednice još izabrane Izabela Molnar, Marija Šimara, Kristina Kusturić i Ivona Pavlović. Za tajnicu donjomiholjačke Zajednice žena «Katarina Zrinski» izabrana je Melita Falamić.

Nazočne žene pozdravila je predsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, Zajednice žena «Katarina Zrinski», povjerenstva za Osječko-baranjsku županiju, Nevenka Majdenić, naglasivši kako je Osječko-baranjska Zajednica najaktivnija županijska Zajednica žena «Katarina Zrinski», što na posljednjem Saboru stranke i istaknula nacionalna predsjednica Zajednice žena HDZ-a «Katarina Zrinski», Bianka Matković.

Inače, Zajednica žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' osnovana je u Splitu 1999. godine i okuplja 54 tisuće žena, promiće demokršćanska načela HDZ-a - obitelj kao temeljnu zajednicu društva, potiće daljnju provedbu nacionalne politike za promicanje jednakosti žena, zalaže se protiv nasilja u obitelji, ovisnosti te pruža snažnu potporu HDZ-u, najjačoj i najvećoj političkoj snazi u Hrvatskoj.

- Drago mi je da su napokon sazrjeli uvjeti za osnivanje Povjerenstva u Donjem Miholjcu iako je Donji Miholjac bio zastupljen u radu naše zajednice od samoga osnivanja putem gospođe Welle-Mrković. Izuzetno sam sretna i zadovoljna da ste se odazvali u ovolikom broju jer što nas je više to je lakše raditi, lakše ostvarivati brojne ciljeve i zadatke koji su zacrtani našom Poveljom. Moram se zahvaliti predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a, Tomislavu Iviću, kao i gradonačelniku Donjeg Miholjca Stjepanu Viduki, koji su jako puno pomogli i pomažu rad naše Zajednice – istaknula je Nevenka Majdenić, saborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice.

Okupljene žene pozdravio je i gradonačelnik Donjeg Miholjca Stjepan Viduka, zaželivši im puno uspjeha u radu, obećavši kako će i nadalje pomagati njihovu Zajednicu.

4 komentara:

Anonimno kaže...

Jebote koji tužni skup

Anonimno kaže...

a sta ti radis korisno,glupane?

Anonimno kaže...

sjedi u gostioni i kuka kako je teško

Anonimno kaže...

Kao u stara vremena kada je postojao SKOJ sada imamo Mladež HDZ-a,a umjesto AFŽ-a imamo Katarinu Zrinski