13. kolovoza 2008.

Colonia – euforija, emocije i ritam



Svojim je euforičnim nastupom dance grupa Colonia oduševila Donjomiholjačku publiku. Tako je u stvari na svakom njihovom nastupu. Vrhunski profesionalci svladali su sve tajne svoga zanata i zato oduševljavaju ma gdje nastupaju. Nekome se njihova glazba i ne mora sviđati, ali žustrinu i energiju koju Indira unosi u nastup svatko mora poštovati

Svaki je detalj nastupa Colonie dobro planiran, a kada se poklope raspoložena publika, dobar prostor i sve tehničke pretpostavke – imamo sjajan program. U Donjem se Miholjcu poklopilo baš sve.

Danceri su došli neposredno pred nastup, jer su na cestama diljem Hrvatske vladale gužve pa se predložena ruta do mjesta nastupa nije pokazala baš najboljom. Večer prije nastupa u Donjem Miholjcu nastupali su u Malinskoj i pred njima je bio dug put prema Slavoniji.

"Slavoniji se rado vraćamo, jer smo na koncu, svi Slavonci,“ priča nam manager grupe, Tomislav Jelić. To je također sjajna odlika članova grupe. Svatko radi svoj posao i maksimalno se trudi da ga odradi kako najbolje umije. Tako Tomislav kontaktira s novinarima kada je pitanje vezano za grupu i nastupe, a Indira kada je riječ o imageu grupe, plesnim izvedbama, stilingu. Boris Djurdjević je autor i producent i često nije s njima na nastupu – jer priprema nove stvari.

Svaki koncert velik projekt

"Slavoniji se vraćamo da bismo se malo odmorili i da bismo bili s obiteljima, Indira se vraća u Županju, ja u Otok, a Boris u Vinkovce. Svi smo u brakovima i imamo obitelji pa i djecu i obiteljske obveze. I u slobodno se vrijeme družimo, ali na koncertima i u pripremi koncerata sve je strogo službeno. Mi smo prijatelji bili i prije "Colonie“. Boris i ja smo radili na radiju, snimali smo reklame, a kada smo trebali vokal angažirali bismo Indiru. Iz prijateljstva je sve počelo pa smo eto prije 13 godina i osnovali grupu. Ostalo znate. Devet je albuma iza nas, imamo svoju stalnu publiku i ne možemo reći da nas negdje vole više ili manje. Svatko zna što će dobiti na koncertu kada nastupa "Colonia“. Puno pozornosti posvećujemo tim živim nastupima jer su oni najbolja veza sa publikom. Zato sve dobro pripremimo, vodimo dosta dobrih plesača i, pogotovo kada to mi organiziramo, imamo velik stage i nastup bude dojmljiv. Produkcija svakog koncerta zahtijeva mnogo napora, skupa je, pa se dakako osjećamo i obveznim dati sve od sebe da sve uspije u skladu s očekivanjima. Mi imamo mnogo albuma, mnogo pjesama i naš je svaki nastup veliki projekt. Dosta toga ovisi o mjestu gdje se koncert održava, na otvorenom, na trgu ili u dvorani, jer se tome prilagođavamo, ali u pravilu to bude vrhunsko svjetlo, zvuk i scenografija tako da nas rado zovu na nastupe. Za nas je svaki koncert velik projekt, pa smo i zbog takvog pristupa već trinaest godina "u poslu“. Za sada ne osjećamo da je došlo do zasićenja. Dapače. Eto prošlih smo šest mjeseci radili na novom projektu, i prije desetak dana je završen i promoviran novi album "Pod sretnom zvijezdom“ . Noseća melodija bila je u četvrtom Bigbrotheru najavna špica, tako da je ušla u uho. Cijelo ćemo ljeto imati promotivne nastupe, a nastavit ćemo nakon kratkog odmora u devetom mjesecu. Tada dolaze veliki nastupi u Sloveniji i u Sarajevu gdje ćemo promovirati taj novi album".

Euforija - emocije - ritam

"Tako teče naš profesionalni život. Uglavnom preko vikenda nastupamo, žurimo svojim obiteljima da se odmorima. Još uvijek kada kažemo idemo kući znači da idem u Slavoniju, a u Zagrebu nam je posao. Čak i kada pripremamo nove projekte ne prestajemo s nastupima. Boris pripremi nove stvari, mi ih u danima kada ne nastupamo na koncertu snimimo, a on kasnije priprema produkciju u studiju i dorađuje za pultom. Tako ostvarujemo taj nužni kontinuitet u nastupima i stalno smo prisutni na pozornicama diljem Hrvatske i susjednih zemalja“ - priča Tomislav.

Indira se također spremna priključila razgovoru. Dakako plijenila je pozornost svojim novim izgledom. Ponovo je sve svoje obožavatelje iznenadila.

"Rado mijenjam izgled. To me jako veseli. Glazba i moda su velika igra u kojoj je sve dopušteno. Nadam se da će se i publici svidjeti moj novi izgled koji je spoj buntovnog i ženstvenog, što je ideal mlađe generacije“ - rekla je u dahu žureći na posljednji dogovor s plesačima.

"Svaki naš koncert je euforija, emocija i ritam. Svaki puta nastupamo bez kalkulacija, dajemo sve od sebe i sigurna sam da će to večeras osjetiti i publika u Donjem Miholjcu i uživati u koncertu.

Tako je i bilo. Nakon prve najavne melodije, kratak protokolaran pozdrav s gradonačelnikom Stjepanom Vidukom na pozornici i za čas je ponovo sve prštalo od ritma glazbe, plesa, osmjeha i oduševljene publike. Koncert bez kalkulacija.

1 komentar:

Anonimno kaže...

TU NA OVOM KONCERTU SAM JA BIO BILO JE SUPER JEBAVAO SKORO SVAKIH 10 MINUTA