12. kolovoza 2008.

Određena lokacija za novu zgradu Srednje škole


Nakon što prethodna vlast nije pronašla valjano mjesto za izgradnju Srednje škole, pa se taj problem gurao u drugi plan, a škola bivala u sve lošijem stanju, vijećnici Gradskoga vijeća su na prijedlog novoga Poglavarstva u svega nekoliko mjeseci predložili za sve prihvatljivo rješenje. Škola neće mijenjati sadašnju lokaciju

"Odlučili smo da Srednja škola ne mijenja sadašnju lokaciju. Mislimo da je to najbolje rješenje. Postoji izgrađena infrastruktura, riješeni su svi imovinsko pravni odnosi, parcela je dovoljno velika da se na njoj započne izgradnja nove zgrade, a da se nastava nesmetano i dalje odvija. Nije beznačajno ni to da ima dovoljno mjesta da se uz školu izgradi i sportska dvorana za potrebe učenika i rekreaciju građana“ - rekao nam je gradonačelnik Stjepan Viduka.
"Na taj način ćemo stvoriti bolje uvjete za odvijanje nastave u Srednjoj školi. Zaključili smo da nije dobro rješenje da se nova zgrada Srednje škole gradi na pomoćnom sportskom terenu Osnovne škole, što se također predlagalo. Naime, tada bismo imali veliku koncentraciju učenika različite dobi na malom prostoru, a i u pogledu korištenja Sportske dvorane bi došlo do značajnog poremećaja i ne bismo mogli organizirati nastavu u jednoj smjeni, a da istovremeno imamo tu dvoranu za rekreaciju građana i sportska natjecanja. Ovako Grad će pomoći u izgradnji još jedne sportske dvorane u kojoj bi bila organizirana nastava za učenike Srednje škole i rekreacija građana, a postojeća bi dvorana bila na raspolaganju učenicima Osnovne škole i sportskim klubovima. Ovakvim rješenjem u središtu grada dobivamo jedan značajan prostor koji možemo urediti za održavanje javnih manifestacija, jer postojeća Ljetna pozornica koju je prošla vlast podigla bez ikakvih dozvola na neprimjerenom mjestu uzalud potrošivši mnogo novca, ne služi ničemu, a ugrožava postojeće sadržaje i programe koji se odvijaju u Parku".

Nema komentara: