26. srpnja 2007.

ŽELJKO MACANIĆ NOVI JE GRADONAČELNIK DONJEG MIHOLJCA


DONJI MIHOLJAC - Nakon što je na prošloj sjednici podnio ostavku na dužnost dogradonačelnika kako bi mogao ponovo aktivirati svoj vijećnički mandat, Željko Macanić (SDP) na jučerašnjoj je sjednici Gradskoga vijeća izabran za novoga gradonačelnika Donjeg Miholjca. Željka Macanića predložila je vladajuća koalicija koju čine HNS, HSS i SDP, nezavisne liste Zvonka Popovića i Dubravke Babić te HSU.
Prilikom glasovanja od 17 vijećnika koji su bili nazočni sjednici, za Macanića je glasovalo 11, tri vijećnika (HDZ) su bila protiv, te tri vijećnika suzdržana.
Odmah nakon izbora, novoizabrani gradonačelnik Donjeg Miholjca dao je svečanu prisegu te u prigodnom obraćanju obećao nastavak Programa koji je ova koalicija započela prije dvije godine pod vodstvom pokojnog gradonačelnika Eduarda Šrajera.
- Javno obećavam da ću svoj posao obnašati odgovorno i najbolje što znam. Svjestan sam da Željko Macanić ne zna sve, ali ću zato oko sebe okupiti stručni tim koji će vjerujem moći i znati odgovoriti svim postavljenim zadaćama. Kao gradonačelnik inzistirati ću na nastavku realizacije Programa i razvoja Industrijske zone Janjevci i Lanik, maksimalnom poticanju iskorištavanja prirodnih resursa kao što su rijeka Drava i šume u turističke i gospodarske svrhe, reorganizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj uprave te njezinoj modernizaciji i maksimalnom otvaranju javnosti i građanima – istaknuo je Macanić.
Nakon što je izabran za gradonačelnika Donjeg Miholjca, Željko Macanić ponovo je podnio ostavku na mjesto vijećnika te je u Gradsko vijeće ušao Stjepan Bućanac.

Nema komentara: