17. srpnja 2007.

SLAVONA I LJETI PRUŽA NAJVIŠE










U vrijeme kada kulturne i ine društvene aktivnosti uobičajeno opadaju zbog godišnjih odmora, Hotel Slavona i ove godine svojim vjernim posjetiteljima nastoji pružiti nešto više od uobičajene ugostiteljske ponude. Najviše iznenađenja očekuje ljubitelje sladoleda.

Slatko osvježenje

Nastojeći što više podići razinu ugostiteljske ponude, Uprava Slavone odlučila se na dogovor sa zagrebačkim Ledom kojem je za potrebe restorana instaliran hladnjak s rinfuznim, izvornim Ledo sladoledom.
«Prošle smo godine u ponudi imali trgovački sladoled koji je također vrlo kvalitetan, ali je po svome sastavu puno tvrđi, odnosno ledeniji. Ove smo godine odlučili proširiti našu ponudu sladoleda i sladolednih kupova te u ponudi imamo ugostiteljski sladoled koji je puno prikladniji za takvu ponudu», kaže Krunoslav Zvonarić, direktor Slavone, dodajući kako svi posjetitelji mogu birati između nekoliko vrsta sladolednih kupova, odnosno svježeg voća sa sladoledom.
Tradicionalno sijelo

Gradska folklorno-kulturna manifestacija Miholjačko sijelo već se tradicionalno održava drugi vikend u mjesecu srpnju. Tako je bilo i s ovogodišnjom 33. po redu, koja nije mogla proći, a da se dio aktivnosti ne odvija u Slavoni. Najviše je pozornosti privukao koncert vinkovačkog hip-hopera Shortyja, koji je organizirala Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca u suradnji s Osječkom pivovarom. Brojni posjetitelji, njih gotovo 1000, okupili su se u subotu 14. srpnja na prostoru oko Hotela Slavona koji se još jednom pokazao idealnim mjestom za organizaciju ovakvih koncerata budući da se nalazi izvan središta Grada, uz puno prostora i kvalitetnu ugostiteljsku ponudu u neposrednoj blizini.
Prije Shortyjevog nastupa atmosferu je podgrijala donjomiholjačka skupina Arija predvođena iskusnim glazbenikom i pjevačem Kristijanom Jantošem. Odlična interpretacija nekoliko trenutačno najslušanijih hitova domaće glazbene scene izmamila je odlične reakcije i euforični pljesak za Ariju, bend koji tek odnedavno nastupa u ovom sastavu i koji je sve zapaženiji na glazbenoj sceni. Valja napomenuti kako Arija odlično surađuje s Hotelom Slavona te njeni nastupi u ovom objektu nisu rijetki.
Posjetitelji su nakon Arije dočekali i glavnu zvijezdu večeri Shortyja koji je koncert otvorio svojim trenutačnim hit singlom «Heroji danas». Uslijedili su već dobro poznati hitovi «Marija», «Dođi u Vinkovce», «Zeka», «1,68», ali i neke pjesme s novog albuma «Moj jedini način», koje još uvijek nisu dovoljno poznate široj publici.
Kao što je poznato, u pjesmi «Marija» sa Shortyjem nastupa donjomiholjačka pjevačica Vlatka Kopić-Tena, a Shorty, pravim imenom Dalibor Bartulović- Dado, u razgovoru je s novinarima prije koncerta pojasnio kako je došlo do suradnje s Vlatkom.
«Zamolio sam Škoru da mi nađe dobre tamburaše kakve on uvijek ima u svom sastavu. Preko njega sam došao u kontakt sa Željkom Nikolinom za čiji glazbeni studio u Osijeku radi i Vlatka. Ona je odlična i ovim je putem pozdravljam, a što se tiče daljnje suradnje, vidjet ćemo”, rekao je poznati pjevač.

Ljetna razglednica

Iste te večeri u Slavoni se nalazila i ekipa Slavonske televizije koja je snimala drugu ovogodišnju «Ljetnu razglednicu» s područja Donjeg Miholjca. Domaćin je i ovaj puta bila voditeljica donjomiholjačkog Turističkog ureda Melija Vidaković, a Slavona se predstavila vrhunskom ugostiteljskom ponudom.
«Hotel Slavona i Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca jako dobro surađuju što je vidljivo i iz ovog koncerta. Uvjerena sam da će suradnja u budućnosti biti još veća, odnosno na još više projekata», rekla je Melija Vidaković.
«U našem restoranu i, zapravo, cijelom Hotelu uvijek nastojimo našim gostima pružiti nešto više od uobičajene ugostiteljske ponude. Kako smo, bez lažne skromnosti, vodeći ugostiteljski i turistički objekt u gradu, veliku pažnju posvećujemo turizmu u čemu, naravno, značajnu ulogu ima i Turistička zajednica Grada, posebice gospođa Melija Vidaković s kojom odlično surađujemo. Također se od samoga početka rada nastojimo aktivno uključiti u kulturni život Grada te već nekoliko godina sudjelujemo, u manjoj ili većoj mjeri, u organizaciji Miholjačkog sijela, organiziramo koncerte na koncertnom prostoru pored Hotela (Divlje jagode, Zabranjeno pušenje, Zvonko Bogdan, Baruni, Starfish, itd.), a odnedavno smo krenuli i sa serijom izložaba u našem restoranu. Zamisao je da u određenim vremenskim razmacima izmjenjujemo postavu slika poznatih i manje poznatih likovnih stvaratelja s područja Istočne Hrvatske. Tako smo nedavno postavili prodajnu izložbu Rose Žuro, slikarice iz Osijeka», rekao nam je Krunoslav Zvonarić, direktor Slavone, naglasivši kako ljubitelji slikarstva uskoro mogu očekivati i još veća umjetnička iznenađenja.

Nema komentara: