16. srpnja 2007.

ZAVRŠENO 33. MIHOLJAČKO SIJELO


DONJI MIHOLJAC - Nastupom 17 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine te bačkih Hrvata iz Vojvodine, jučer je završena 33. Smotra folklora Miholjačko sijelo.
Ovogodišnje Sijelo započelo je u četvrtak predstavom Trač, Amaterskog kazališta iz Belišća, koji već tradicionalno gostuju na donjomiholjačkoj kulturno-folklornoj manifestaciji.
Sljedećega dana u pretprostoru nastavno-športske dvorane otvorena je izložba radova članova donjomiholjačke amaterske udruge za likovno i kreativno oblikovanje Likrob, dok su u subotu svi zaljubljenici u folklor imali prilike uživati u folklorno-tamburaškoj večeri na kojoj se predstavilo četiri KUD-a iz Otoka, Vrhovina, Severina i Beničanaca.
Isti dan, pored Hotela Slavona, a u organizaciji Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca i Osječke pivovare, održan je koncert vinkovačke rep atrakcije Shortya na kojem se okupilo nekoliko stotina donjomiholjčana.
Središnji dio i ovogodišnjeg Miholjačkog sijela bio je mimohod ulicama i središnjim trgom Donjeg Miholjca, nakon čega su se sva kulturno-umjetnička društva uputila u nastavno-športsku dvoranu.
Nastupom svih 17 Društava, koji su kroz desetominutni program predstavili tradiciju i običaje, kao i ljepotu narodnih nošnji svoga kraja, završeno je 33. Miholjačko sijelo.

Nema komentara: