7. kolovoza 2007.

KRŠTENO DEVETO DIJETE U OBITELJI ŠIMARA


PODRAVSKA MOSLAVINA - Podravska Moslavina je mala seoska općina sa svega 1.500 stanovnika ali mnogobrojnom djecom. Tako je primjerice, prema podacima moslavačkog župnika, vlč. Josipa Kresića, ove godine prvu pričest primilo čak 34. mališana.
- Naša župa je mala i posebno nas veseli što imamo sve više malih župljana. Tako sam nedavno imao čast i privilegiju krstiti 9 dijete u obitelji Mladena i Snježane Šimara, što je bila posebna radost i veselje za cijelu našu župnu zajednicu – ispričao nam je vlč. Kresić, napomenuvši da je toga dana bilo izuzetno svečano, kako u obitelji, koju je posjetio odmah nakon poroda, tako i u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije.
Najstarije dijete u obitelji Šimara je Nikolina, koja je ove godine završila prvi razred srednje škole, zatim Dorotea, koja je završila osmi razred te sin Mihael koji je završio sedmi razred osnovne škole. Slijede Elizabeta, koja je završila peti razred, Rafael koji je završio treći razred, Karlo koji će ove jeseni krenuti u osnovnu školu te Sergio koji ima 5 godina. Najmlađe, deveto dijete u obitelji Šimara je mala Marina koja je ovih dana krštena u župnoj crkvi u nazočnosti brojne rodbine, prijatelja i mještana Podravske Moslavine.
- Djeca su neprocjenjivo bogatstvo i Božji dar. Nadam se da će se nastaviti ovaj pozitivni trend povećanja nataliteta u našoj Župi i da će biti još više obitelji s puno djece, kao što je to obitelj Šimara, ali i obitelj Purgar koja ima osmero djece – zaključuje vlč. Kresić.

Nema komentara: