27. kolovoza 2007.

ČRNKOVAČKI RIBIČI DOBILI SVOJ RIBNJAK



Svečanom podjelom priznanja, organizacijom Kupa u lovu ribe udicom na plovak te otvorenjem novog športsko-rekreativnog ribnjaka, ŠRD «Smuđ» iz Črnkovaca obilježio je 40 godina postojanja i uspješnog rada



ČRNKOVCI - Velikom svečanošću za sve članove Društva, mještane Črnkovaca, ali i uzvanike među kojima je bio i predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, Vladimir Sever, organizacijom desetog Kupa u lovu ribe udicom na plovak te otvorenjem novoizgrađenog športskog ribnjaka, Športsko-ribolovno društvo «Smuđ» iz Črnkovaca obilježilo je 40 godina postojanja i uspješnog rada.

- Ribički dom na kojem se nalazimo izgradili su naši članovi još davnih osamdesetih gdina. Tijekom Domovinskog rata je bio prilično devastiran, ali smo ga obnovili i danas je još ljepši i veći te služi ne samo našim članovima nego i svim mještanima Črnkovaca za izlete u prirodu, roštiljanje i uživanje u ljepotama naše Drave. Kako smo jedina Udruga na području Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac koja nije imala zatvorenu vodu, još davnih dana rodila se ideja o iskopu športsko-rekreacijskog ribnjaka. Ove godine san svih nas ribiča je ostvaren, posebnim zalaganjem članova našega Društva i pojedinaca iz Zajednice i Općine te tvrtki Hrvatske viode i Karašica-Vučica, športsko-rekreacijski ribnjak Lučice je izgrađen i danas ga svečano predajemo na korištenje našim članovima – istaknuo je predsjednik ŠRD-a «Smuđ», Stanislav Aladenić.

Novoizgrađeni športsko-rekreacijski ribnjak dugačak je 176 metara, širok 65, visina nasipa je 4,5 metara, a dubina vode je oko 2,5 metara.

- Općina Marijanci ima ukupno 13 udruga, među kojima je ŠRD «Smuđ» iz Črnkovaca jedno od aktivnijih. Unatoč skromnim sredstvima, ali zato s puno entuzijazma i zalaganja, uspjeli smo izgraditi ovaj izuzetno značajan objekt, ne samo za Črnkovce, nego i cijelu Općinu Marijanci i uvjeren sam da će ovaj ribnjak postati turističko odredište brojnih ribolovaca i rekreativaca – naglasio je načelnik Općine Marijanci, Darko Dorkić.






- Ja sam danas najsretniji čovjek na svijetu, jer je realizacija izgradnje ovoga ribnjaka moj 25-o godišnji san. Nedavno smo otvorili Dom i ribnjak u Golincima, a danas i ovdje u Črnkovcima. Kada se pogledaju svi uspjesi, realizirani projekti, uređenost voda i zalaganje naših 600 članova te uspješnost gospodarenja na 511 ha voda, 39 kilometara rijeke Drave, 9 dravskih rukavaca i tri ribnjaka, uvjeren sam da će naša Zajednica biti najbolja u Hrvatskoj – s ponosom je istaknuo tajnik Zajednice ribolovno-športskih društava i gradonačelnik Donjeg Miholjca, Željko Macanić.



Nakon podjele priznanja zaslužnim pojedincima iz Društva, sponzorima, ali i svim ostalim koji su doprinijeli uspješnom radu Društva i igradnji sportsko-rekracijskog ribnjaka Lučice, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, presijecanjem vrpce ribnjak je svečano otvorio i predao na upravljanje ŠRD-u «Smuđ» iz Črnkovaca.











Na 10. Kupu ŠRD-a «Smuđ» iz Črnkovaca nastupilo je ukupno 14 Športsko-ribolovnih društava. Treće mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je ekipa ŠRD-a «Šaran» Šećerana-Beli Manastir, drugo mjesto pripalo je ekipi «Šarana» iz Narda, dok su najusješniji bili članovi «Šarana» iz Podravskih Podgajaca. U pojedinačnoj konkurenciji u sektoru A, zlatnu medalju osvovojio je Dragan Gužvić iz Našica, srebrnu Tihomir Ronta iz Podravskih Podgajaca te brončanu Atila Živić iz Belog Manastira. U sektoru B zlato je pripalo Miroslavu Abramiću iz Narda, srebro Zvonimiru Staniću iz Podravskih Podgajaca te bronca Karlu Marjančeviću iz Viljeva. U C sektoru najuspješniji je bio Dubravko Špoljarić iz Narda, srebrni je Damir čanić iz Podravskih Podgajaca, dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojio Petar Majdenić iz Črnkovaca.

3 komentara:

majdo kaže...

pohvalio bih srd,smuđ,i sve njegove clanove za njihov trud i zalaganje.samo tako dećki.veliki pozdrav od majdenića iz vukovara. bistro''

Unknown kaže...

Pozdrav! Jako lijepo, svaka čast na ostvarenju projekta. Valjalo bi koji puta organizirati neko druženje uz roštilj ili fiš! :D

Anonimno kaže...

Pozdrav is Australije za Stanislava od Franje petrovica