5. rujna 2008.

1. malonogometni turnir - "Limex cup 2008."





U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca i suorganizaciju i generalno sponzorstvo tvrtke Limex, prva tri dana mjeseca kolovoza odigran je 1. malonogometni turnir Limex cup 2008. Zamišljen kao prava ljetna atrakcija, jer su sve utakmice igrane u večernjem terminu pod svjetlima reflektora, turnir je privukao ukupno osam ekipa koja su podijeljene u dvije skupine s po 4 ekipe. Turnir je prvoga dana otvorio gradonačelnik Donjeg Miholjca, Stjepan Viduka, poželjevši svim igračima i ekipama puno športske sreće i uspjeha.
"Iako je ljeto i vrijeme godišnjih odmora, veliki broj mladih je ostao u Donjem Miholjcu i zato smo se i prihvatili pokroviteljstva ovoga turnira. Mladima u svakoj prigodi treba pružiti priliku da se bave športom i fizičkim aktivnostima, da se druže i iskazuju svoje športske sposobnosti i talente. Stoga, pošto sam i sam športaš, nogometaš, želim Vam puno uspjeha i športske sreće, a svim gledateljima da u naredna tri dana uživaju u kvalitetnom nogometu" – istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Stjepan Viduka.
Nakon svečanog otvorenja uslijedilo je razigravanje po skupinama. Odigrano je ukupno 12 utakmica, po šest na svakom igralištu ispred Osnovne škole "August Harambašić", a dalje, odnosno u drugi dan natjecanja, plasirale su se po tri ekipe iz svake skupine.
Drugoga dana Turnira ponovo je ždrijebom formirano dvije skupine, ovaj puta sa po tri ekipe. Uslijedilo je razigravanje i borba za prva dva mjesta u skupini koja su osiguravala nastup trećega dana Turnira, odnosno u polufinalnim dvobojima. Na kraju drugoga dana Turnira, puno športske neizvjesnosti i prikazanog odličnog malog nogometa, bili su poznati polufinalni parovi: Young boys – No name i Caffe bar "Laguna" - "Lug" Čađavački Lug.

Najbolji - najuspješniji
Nedjelja, posljednji dan Turnira. Vrijeme da saznamo pobjednike, najbolje, najuspješnije. Započinje prvi polufinalni dvoboj između Young boysa i ekipe No name. Boysi su u laganoj prednosti, blagi favoriti, što i pokazuju odmah na početku kada su poveli rezultatom 2:0. Ipak, ekipa No name se ne predaje i vrlo brzo smanjuje na 2:1, a potom i izjednačuje. Slijedi potpuno neizvjesna završnica, obje ekipe imale su svoje prigode, međutim nešto više sreće ipak je imala ekipa No name koja do pobjede dolazi pogotkom Marija Pleše u gotovo posljednjim sekundama susreta. Bila je to po mnogima i najljepša utakmica turnira.
Drugi polufinalni susret ponudio je puno manje neizvjesnosti. Završen je visokom pobjedom ekipe Caffe bar "Laguna", rezultatom 5:0 te uz tri zgoditka Marka Matovića.
Uslijedila je utakmica za treće mjesto u kojoj je ekipa Young boysa nakon traumatičnog polufinala i ispadanja iz borbe za zlatnu medalju, skupila snage i odličnom igrom porazila ekipu «Luga» iz Čađavačkog Luga, rezultatom 4:0.
Sama završnica. Nakon tri dana nogometa, druženja i uživanja u odličnom ambijentu i organizaciji turnira. Vrijeme je da saznamo pobjednika 1. malonogometnog turnira Limex cup 2008. Na teren izlaze ekipe No name i Caffe bar "Laguna". "Laguna" je favorit, no igrači No namea osokoljeni pobjedom u polufinalu protiv odličnih Young boysa najavljuju žestoku borbu do samoga kraja. Međutim, već na poluvremenu, nakon vodstva od 3:0, bilo je jasno da će pobjedu odnijeti ekipa "Lagune". U drugom dijelu susreta igrači ekipe No name uspjeli su postići dva zgoditka, ali i primiti još pet, tako da je susret završio ukupnim rezultatom 8:2 za Caffe bar "Lagunu". Igrači "Lagune" postali su tako prvi pobjednici Limex cupa i osvajači zlatne medalje, koje im je uručio gradonačelnik Stjepan Viduka, ali i novčane nagrade u vrijednosti 2.000,00 kuna. Drugoplasirana ekipa No name, uz srebrne medalje osvojila je i novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 kuna, dok je trećeplasiranim Young boysima pripala brončana medalja i novčana nagrada od 500,00 kuna. Za najboljeg igrača, organizatori turnira izabrali su Roka Šarliju iz ekipe Young boysa, dok je za najperspektivnijeg igrača proglašen Florim Ameti izu ekipe Caffe bar "Laguna". Najbolji strijelac turnira je Marko Matović iz "Lagune" s 10 pogodaka, dok je za najboljeg vratara proglašen Vjekoslav Kranjčević, vratar ekipe Caffe bar "Laguna".

"Vidimo se 2009."
Opći dojam je da je turnir u potpunosti uspio. Manji propusti koji su se događali su detektirani i do sljedeće godine će zasigurno biti otklonjeni. Posebno zadovoljstvo izrazio je Vladimir Skeledžija, tajnik Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca, koja je organizirala turnir.
"Zahvalio bih prije svega svim igračima na fer i korektnoj igri i odličnom prikazanom nogometu. Nadalje, moram zahvaliti i sucima, Lacoviću, Jugoviću, Šapini i Puljiću koji su odličnim suđenjem pridonijeli još većoj kvaliteti turnira, baš kao i zapisničari Davor Tadijan i Tomislav Vidaković. Uvjeren sam da će sljedeće godine, uz manje izmjene u terminu održavanja, ovo postati jedan od atraktivnijih ljetnih malonogometnih turnira" – zaključio je Skeledžija zahvalivši se Osnovnoj školi "August Harambašić" odnosno ravnatelju Vedranu Aladići na ustupljenim svlačionicama i tehničkoj potpori, ali i sponzorima koji su svojim financijskim ili materijalnim donacijama pripomogli održavanje turnira, prije svega Limexu i Hotelu Slavona, zatim Turističkoj zajednici i Gradu Donjem Miholjcu, tvrtkama Plodovi zemlje Matijević, Thomas Eckhard i Kanaan, Caffe barovima "Laguna", "Glenn's" i "Lotus" te Maraton Sport Shopu.

Nema komentara: