26. rujna 2008.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u grapplingu















Grappling (submission wrestling) najnoviji je hrvački šport u kojem se spajaju prednosti većine hvatačkih sportova; hrvanja, juda, brazilske jiu-jice i dr., s ciljem da se protivnika primora na predaju bez upotrebe udaraca

U sklopu obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca u športskoj dvorani u Donjem Miholjcu održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u grapplingu prema pravilima FILA-e. Prvo je to natjecanje te vrste Lijepoj našoj, stoga i ne čudi veliki odaziv boraca iz svih dijelova Hrvatske. Preko stotinu boraca iz devet klubova, iz Zagreba, Splita, Karlovca, Ivanca, Đakova, Osijeka, Sesveta i Donjeg Miholjca, borilo se je u svim kategorijama, početničkoj, školskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Značajan broj natjecatelja bio je iz Hrvačkog kluba "Team Carvalho" iz Donjeg Miholjca, njih petnaestak, koji su se borili u svim kategorijama te ostvarili zapažene rezultate. Tako su zlatne medalje u svojim početničkim kategorijama osvojile Lucija Pavin, Nikolina Rakitovac i Anamarija Rušanac, Sara Skok bila je treća, baš kao i Domagoj Štefan i Marin Kovačević, dok je Nikola Adamović osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.
Prije natjecanja početnika, održane su i tri pokazne borbe najmlađih članova donjomiholjačkog "Teama Carvalho", od kojih najmlađi natjecatelji imaju svega četiri godine. Za svoj nastup također su dobili medalje, ali i pljesak brojne publike u športskoj dvorani. To su Marin Geyer i Borna Šlibar, Iva Antić i Laura Reljan te Antun Tukerić i Ivan Gregorović.
Najzapaženiji rezultati ostvareni su u juniorskoj kategoriji, gdje je Maja Kosanović, ujedno proglašena i za najboljeg ženskog borca Turnira, osvojila zlatnu medalju, dok su Andrea Šiklušić i Matea Šnalcer osvojile srebrnu medalju. U muškoj konkurenciji Ivan Rogić uvjerljivo je osvojio zlato pobijedivši s lakoćom sve svoje protivnike.
U seniorskoj kategoriji, Edo Pavlovsky osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju iako je malo nedostajalo da uzme i zlato što bi bio fantastičan rezultat s obzirom da se je borio u apsolutnoj kategoriji i protiv sebe imao 30 kilograma težeg protivnika. U seniorskoj kategoriji nastupio je i Tomislav Petriševac koji je osvojio treće mjesto i brončanu medalju.
Najboljim borce Turnira proglašen je Danijel Đebić iz Zagreba te su on i Maja Kosanović dobili zaslužene statuje najboljih s 1. otvorenog prvenstva Hrvatske u grapplingu.
U kategoriji početnika najboljim borcem proglašen je Domagoj Bušić iz Đakova, dok je najbolji ženski borac među početnicima Anamarija Rušanac.
"Neću biti lažno skroman, jer imamo itekako pokriće za iskazivanje zadovoljstva. Ako malo pogledate na internetskim stranicama klubova koji su nastupili i na forumima, vidjet ćete da je Turnir proglašen najbolje organiziranim među borilačkim turnirima slične vrste. Za mene takve ocjene nisu iznenađenje, jer smo angažirali vrhunski miholjački kadar što se tiče borilačkih športova. Od legende hrvanja, gospodina Čede Tintora, zatim Vlade Čosića, Mladena Loine, Stipe Šerića i Vladimira Skeleđije, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujem, baš kao i svima ostalim koji su pomogli u organizaciji, da ih sada poimence ne nabrajam" – zadovoljno nam je ispričao Danijel Rušanac, voditelj "Teama Carvalho" i glavni organizator Turnira.


OKVIR: Danijel Rušanac posebnu je zahvalu uputio pokroviteljima Turnira, Gradu Donjem Miholjcu i Osnovnoj školi "August Harambašić" te sponzorima, prije svega tvrtki Plodovi zemlje Matijević, zatim Novom Žitaru, Autoevropi, Veterinarskoj stanici "Mihael", Limexu, Hotelu Slavona, Krnjaku i tvrtki Prodent iz Varaždina.

Nema komentara: