26. rujna 2008.

Slavona kup - Otvoreno prvenstvo Osječko- baranjske županije u tenisu



Prema kalendaru Hrvatskog teniskog saveza, a pod pokroviteljstvom Hotela Slavona, Teniski klub Donji Miholjac organizirao je 13. i 14. rujna 4. po redu Slavona kup, Otvoreno prvenstvo Osječko-baranjske županije u tenisu za dječake i djevojčice do 14 godina. Po prvi puta ove godine Turnir je postao i memorijalan, u čast nedavno preminuloj legendi slavonskog i donjomiholjačkog tenisa – Zdenku Fethu. Na turniru je po lošem i kišovitom vremenu nastupilo tridesetak natjecatelja iz cijele Hrvatske koji su prikazali odličan tenis i još jednom pohvalili izvrsnu organizaciju Turnira.
"Iako smo očekivali malo veći odaziv natjecatelja, loše vrijeme je učinilo svoje. Unatoč vremenskim neprilikama prikazan je odličan tenis te je i ovogodišnji Slavona kup protekao u odličnoj atmosferi i uz istu takvu organizaciju" – istaknuo je Vatroslav Šrajer, direktor Turnira.
U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila Teodora Lazić iz Borova koja je u finalu pobijedila Anu Spajić iz osječke Olimpije rezultatom 6:4, 6:4. U muškoj konkurenciji pobjedu na 4. Slavona kupu odnio je Tin Šandl iz Koprivnice pobijedivši svog sugrađana Filipa Cveka rezultatom 3:6, 7:6, 6:2. U konkurenciji parova, pobjedu su odnijeli Hrvoje Šifkon i Filip Cvek iz Koprivnice koji su u finalu svladali Mateja Horvata i Tomislava Kovačevića iz Našica rezultatom 6:4, 6:2. U konkurenciji ženskih parova najbolje su bile Ana Tomić i Martina Pilaš iz Požege koje su rezultatom 6:2, 6:2 svladale Martu Košćak i Ellu Sever iz Donjeg Miholjca.
Posebnu nagradu, trofej Zdenko Feth, za najborbenijeg natjecatelja, osvojio je Juraj Crnčan iz Teniskog kluba Donji Miholjac.
"Hvala još jednom Hotelu Slavona i gosp. Krunoslavu Zvonariću koji su i ove godine doprinijeli odličnom uspjehu turnira i tome da se svi natjecatelji i posjetitelji osjećaju kao kod kuće" - rekao nam je nakon završetka turnira njegov direktor, Vatroslav Šrajer.

OKVIR:

Tjedan dana prije, 06. i 07. rujna, na teniskim terenima u Donjem Miholjcu održan je i PZ Matijević kup, Otvoreno prvenstvo Donjeg Miholjca u tenisu za dječake i djevojčice do 12 godina. Najuspješniji su bili Srđan Trošić iz Borova koji je u finalu pobjedio svog vršnjaka Vladu Lončara iz Zagreba rezultatom 7:6, 3:6 i 6:1, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija bila Valentina Zagorac iz Vinkovaca pobjedivši u finalu Petru Šarić iz Koprivnice rezultatom 6:4 i 7:5.

1 komentar:

Anonimno kaže...

ovo je super da na interetu možemo vidjeti rezultate turnira i da su objavljene i fotke...super...