5. rujna 2008.

BJJ groznica u Donjem Miholjcu - Pavin prvak Hrvatske, Pavlovsky viceprvak



Čini se da su borilački sportovi ponovo hit u Donjem Miholjcu. Oni nešto stariji sugrađani sigurno se sjećaju značajnih uspjeha koje je svojevremeno ostvarivao donjomiholjački hrvački klub, zatim je jedno vrijeme bio izuzetno popularan Tae-kwon-do klub, koji i danas uspješno nastupa na brojnim natjecanjima i ostvaruje odlične rezultate. Ipak, čini se da je ovo ljeto najpopularniji Brazilian Jiu Jitzu klub "Team Carvalho" Donji Miholjac. Ovoga ljeta, iako se radi o relativno nepoznatoj borilačkoj vještini na ovim našim prostorima, klubu je pristupilo gotovo dvadesetoro djece u dobi od 5 do 13 godina.
"U početku smo i sami bili zatečeni ovolikim odazivom i navalom djece, međutim izuzetno nam je drago da su se odlučili baš za naš klub i ovu borilačku vještinu, jer je to dokaz da su naši posljednji, uistinu zapaženi rezultati naišli na odjek u samom gradu te da su djeca i njihovi roditelji prepoznali jednu zdravu sredinu i kvalitetan rad u našem klubu" – ponosno ističe Danijel Rušanac, predsjednik Kluba, napomenuvši kako treninge vodi Domagoj Pavin, a pomaže mu Matea Šnalcer.

Ponašanje i životni stav
BJJ klub "Team Carvalho" osnovan je još 2002. godine, a prvi seminar održao im je 2004. godine Fabrizio Welouma – tadašnji trener BJJ Mirka Filipovića.
"Nakon toga prošli smo još puno toga vezano za učenje BJJ, kao i mnoge seminare vrhunskih majstora ove borilačke vještine. Naš stalni trener je sensei Widder iz Sarajeva, a vrhunac smo postigli ove godine kada smo iz SAD-a na produženi vikend u Donji Miholjac doveli i samog Edsona Carvalha, voditelja našega Teama u svijetu. Od njega smo puno toga naučili što se tiče same borilačke vještine, ali što je još važnije i samog ponašanja i životnog stava onih koji misle trenirati BJJ u našem Teamu" – priča Rušanac, ponosno ističući kako se je donjomiholjački Team Carvalho svih ovih godina natjecao na svim važnijim turnirima od Zagreba do Budimpešte i ostvarivali zapažene rezultate.
"Naš trud i naporan rad nagrađen je ove godine kada smo na 2. otvorenom prvenstvu Hrvatske napravili rezultat za povijest. U kategoriji do 75 kg Domagoj Pavin postao je prvak Hrvatske, Edo Pavlovsky, inače Limexov zaposlenik, u kategoriji do 100 kg postao je državni viceprvak, a za posebnu pohvalu su djevojke Matea Šnalcer i Maja Kosanović koje su na svom prvom turniru osvojile brončane medalje. Odličan nastup imale su i Ivana Rogić i Andrea Šiklušić koje su prikazale fantastične borbe, a medalju nisu uzele samo zbog uistinu nemilosrdnog ždrijeba koji im je dodijelio kasnije državne prvakinje" – više nego zadovoljno ističe Danijel Rušanac.
"Prvi sljedeći turnir biti će održan u Donjem Miholjcu u organizaciji Hrvatskog hrvačkog saveza i FILA-e, na kojem donjomiholjčki borci najavljuju novi pohod na medalje pred domaćom publikom.
- Nakon toga slijede kvalifikacije za nastup u reprezentaciji Hrvatske te eventualni nastup na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj tijekom prosinca, na kojem sam uvjeren da će boje Hrvatske braniti i nekoliko donjomiholjačkih boraca" – zaključuje Rušanac.



Moram se zahvaliti našim najvećim sponzorima i onima koji su nam zapravo omogućili ovako uspješan rad i vrhunske rezultate. To su Hotel Slavona, Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca, Novi Žitar, Krnjak d.o.o., Autoevropa, Osnovna škola "A. Harambašić", Autoškola Čošić… Posebno se želim zahvaliti našim najvećim sponzorima, tvrtki Plodovi zemlje Matijević – Denisu, Stjepanu i Stipi koji su nam između ostalog priuštili potrebne strunjače, tvrtki Limex, Veterinrskoj stanici Mihael te naravno Gradskome poglavarstvu i gradonačelniku Stjepanu Viduki uz čiju smo pomoć nabavili kimona za svu djecu koja treniraju.

Nema komentara: