26. rujna 2008.

Održan 2. Miholjački sajam



Dvodnevnom gospodarskom manifestacijom koju su organizirali Grad Donji Miholjac, Miholjački poduzetnički centar, Udruženje obrtnika i Turistička zajednica prikazan je dio gospodarsko - turističkih potencijala ovoga područja. Pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja te sponzorstvo Hrvatske agencije za malo gospodarstvo te Osječko–baranjske županije svjedoči o snažnoj potpori ovakvim priredbama koje bi trebale poticajno djelovati na poduzetnike i obrtnike.
Sajam je održan 12. i 13. rujna u dvorani "Gastro“ tvrtke Vidam trade d.o.o. pa je učinjen značajan korak prema napretku i stjecanju tradicije u sajmovanju.

Razvoj, napredak i inicijativa
Na svečanosti otvorenja ove druge po redu sajamske priredbe u Donjem Miholjcu kratkim su se govorima posjetiteljima obratili predstavnici organizatora, pokrovitelja i sponzora koji su nazočili, a sajam je otvorio gradonačelnik Donjeg Miholjca Stjepan Viduka puštajući u zrak dvanaest golubova koji su trebali simbolizirati razvoj, napredak i inicijativu donjomiholjačkog poduzetništva. Prvoga dana Sajma održan je i okrugli stol o aktualnim potporama u poljoprivredi i gospodarstvu što se pokazalo vrlo zanimljivom temom za brojne sudionike tematske rasprave.
Na sajmu je sudjelovalo preko trideset gospodarskih subjekata čiji su nastupi popraćeni značajnim odzivom posjetitelja.
U zabavnom programu sajma sudjelovala je Vlatka Kopić-Tema i tamburaškli sastav "Traminac“, a pri zatvaranju i rasplesani članovi Kulturno-umjetničkih društava "Slavonske vila“ Marijanci – Kunišinci te "Seljačke sloge“ iz Šljivoševaca.

Nema komentara: